Ilta-sanomien vaaralliset BDSM-vinkit

Ilta-sanomat listaa Glamour-lehdestä käännetyssä artikkelissaan 10 seksitapaa, jotka on kokeiltava ainakin kerran elämässä (julkaistu 13.6.2012). Näitä ovat mm. roolileikit, seksi julkisella paikalla ja äänekäs seksi.

Listalta löytyy myös “kielletty seksi”. Mitä se on? Pettämistä? Seksiä, joka rikkoo suhteen sopimuksia? Vai, oijoi, seksiä jollakin valtion lain kieltämällä tavalla? Ei, kyseessä on yhteisymmärryksessä harrastettu BDSM-seksi.

5. Kielletty seksi
Huolimatta siitä, kuka käyttää housuja parisuhteessa, päättäkää kumpi aikoo käyttää kahleita makuuhuoneessa.

Yksin ensimmäiseen virkkeeseen sisältyy oletukset, että parisuhteen muodostavat mies ja nainen, näistä vain toinen (ja vain toinen) käyttää housuja ja että lukija ajattelee, että BDSM-seksissä rooli riippuu sukupuolesta.

- Ehkä haluat itse joutua sidotuksi. Mutta jos haluat mieluummin itse toimia pomona, tee toiselle selväksi, että hän on sinun seksiorjasi, eikä hän saa kieltäytyä, sanoo [seksiasiantuntija Lora] Somoza.

Ohjeet jatkuvat vaaralliseen suuntaan. Totta kai BDSM-seksissä saa kieltäytyä. Se on ehdottoman tärkeää turvallisuudelle ja luottamukselle. Kieltäytyminen on vain tehtävä sovitulla tavalla, esimerkiksi turvasanaa käyttäen. Ilta-sanomien ohjeiden mukaisessa seksissä “seksiorja” ei pääsisi pois tilanteesta, vaikka sattuisi liikaa, limakalvot hankautuisivat rikki tai vaikka vain tuntuisi kurjalta. Mikä tahansa on riittävä syy kieltäytyä.

Jos mitään kieltäytymistapaa ei sovita, alistuva osapuoli antaa toiselle osapuolelle täysin vapaat kädet ilman, että hänelle itselleen jää mitään luontevaa tapaa keskeyttää tilanne. Loppujen lopuksi BDSM-seksissä valta on subilla: hän päättää, mihin suostuu ja kieltäytymistä on kunnioitettava ehdoitta.

Turvasana takaa myös sen, että subi voi sanoa ei ja pyytää toista lopettamaan, vaikka haluaa tämän jatkavan. Niin kauan kuin turvasanaa ei sanota, kummankaan ei tarvitse pohtia sitä, oliko viimeisin “ei, älä” nyt se, jota tarkoitettiin oikeasti.

Joten, arvon Ilta-Sanomat: mukavaa, että julkaisette artikkeleita, jotka rohkaisevat kokeilunhaluun seksin suhteen. Riisukaa niistä vielä hetero-olettamukset ja ohjeet, jotka kannustavat emotionaalisesti ja fyysisesti vaarallisiin seksitapoihin, niin hienosti menee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>