Heippa, Valtterin kirpputori

Vallilan makasiinien kirpputori

Vallilan makasiinien kirpputori on ollut vuosien ajan lähes viikottaisten visiittien kohde ja vaatetukseni keskeinen hankintapaikka. Koko idea kierrätysmatskuista tehdyistä bondage-välineistä syntyi Valtterin kirppistä kierrellessä ja suuri osa materiaaleista on hankittu sieltä. Ei välttämättä olisi koko Tarrataa olemassa ilman Valtterin kirpputoria.

Joulukuussa 2012 Valtterin kirpputorin toiminta lopetettiin lopullisesti. Itselleni tämä tarkoittaa suurta aukkoa Helsingin kaupunkikuvassa ja viikonloppujeni ajankäytössä. Tarratalle tämä voi tarkoittaa vaikeuksia löytää materiaaleja. Ensimmäisenä pulaa tulee luultavimmin mustista ja punaisista kangasvöistä, koska niitä minulla kuluu eniten.

Lanttilan kirpputori

Lanttilan myyntipöytiä

Valtterin kirpputorille ei ole löydetty uusia tiloja, mutta Vantaalle, IKEAn naapuriin avatusta Lanttilan itsepalvelukirppiksestä on puhuttu sen jatkajana. Ainakin se taitaa olla ainoa tämän kokoluokan kirpputori pääkaupunkiseudulla.

Uusi Valtterin kirpputori Lanttila ei millään muotoa ole:

  • Lanttila on itsepalvelukirpputori. Myyjiä ei tapaa kasvotusten, joten hinnoista ei voi neuvotella eikä kuulla tarinoita tavaroiden takana.
  • Valtsu oli lähellä Helsingin keskustaa, hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Lanttilassa käyminen vaatii auton viimeistään silloin, jos siellä aikoo myydä tavaraa.
  • Itsepalvelukirppiksille tyypillisesti suurempi osa tavarasta on uutta. Hinnat olivat kautta linjan korkeammat, myös käytetyissä tavaroissa.

Lanttilan Vantaan kirpputori on vasta avannut ovensa, joten sen toiminta on vasta muotoutumassa. Toivottavasti se kehittyy parempaan päin, sillä nyt se oli kallis, hengetön ja aivan liian kaukana.

Lanttilan kirpputori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>