Blokkeja, kategorioita ja haitari

13-07-23_tarrata-wordpress_00

Tarrata-projekti ei pyöri yksin ompelukoneen voimin, vaan tämä toinen kone on myös hyvin tärkeässä osassa.

Kesälomalla päivätöistä ehdin viimein tehdä Tarratan sivuille muutaman kauan suunnittelemani uudistuksen.

(Varoitus: Seuraava teksti on menee vähän nörtiksi. Ei kovin, mutta vähän.)

Tarratan sivut on toteutettu WordPress-sisällönhallintajärjestelmällä, joka on alunperin tarkoitettu blogien ylläpitoon. Sivuilla kahleet, blogitekstit ja muut sisällöt ovat eri kategorioihin määriteltyjä artikkeleita. Esimerkiksi Uniikkikahleet-sivu on listaus uniikkikahleet-kategoriaan kuuluvista artikkeleista.

Ensimmäinen uudistus oli luoda uusi kategoria työhuoneella valmiina oleville tuotteille. Jos tilaajalla on kiire, hän voi selata heti valmiina olevia välineitä, eikä hänen tarvitse odottaa tyypillistä paria viikkoa niiden ompelua.

13-07-23_tarrata-wordpress_01

Toinen uudistus oli ottaa laajemmin käyttöön WordPress-lisäosa Global Content Block. Näillä blokeilla artikkeleihin voi lisätä toistuvia tietoja, kuten tuotteiden hintoja. Erityisen kätevää näissä on, että jos haluan muuttaa näitä tietoja, niin muokkaan sitä Global Content Blockia, joka sisältää kyseisen tiedon. Näin minun ei tarvitse muokata joka artikkelia erikseen.

Aiemmin blokeista on haettu artikkeleihin välineiden hinnat, mutta nyt niillä on toteuttu myös lisätiedot ja lista yhteensopivista välineistä. Päivittäminen helpottui ja sivuista tuli johdonmukaisemmat!

Siistin sivua myös kätkemällä nämä toistuvat lisätiedot Collapse-O-Matic-lisäosalla , joka tekee seuraavan tempun:

Klikkaa tästä

Noin. Klikkasit siitä.

Tehtävälistalla on paljon muutakin ja tämä on oikeasti mukavaa puuhastelua, mutta harvoin tällaiselle löytää aikaa.

Noin, siinä se. Seuraava blogiteksti sitten jostain muusta. Lupaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>