Vahvempia lankoja

Kahleet #113 valmistumassa

114. kahleparin vahvikkeiden päättelyä.

Tänään Tarratan työhuoneella valmistuivat musta-magentat kahleet.

Tähän asti olen ommellut kahleiden vahvikkeet tavallisella Coats Duet -polyesterilangalla. Sekin on hyvin vahvaa ja vahvikkeet ovat pitäneet, mutta turvavöitä ja muita raskaampia ompeluksia tutkiessa omat ohuet langat ovat alkaneet tuntua riittämättömiltä. KATEUS HERÄSI.

5000 metriä A&E-teollisuusompelukonelankaa (vahvuus 50) ja 1000 metriä Coats Duet -lankaa (vahvuus 100)

5000 metriä A&E-teollisuusompelukonelankaa (vahvuus 50) ja 1000 metriä Coats Duet -lankaa (vahvuus 100)

Tilasin kokeeksi Ompelukonekeskus Koivulta teollisuusompelukonelankaa. 5000 metrin rulla oli vaikuttavan kokoinen. Muutamia ongelmia oli ratkottavana sen käyttöönotossa:

  • Lanka ei ole tavallisella, pyörivällä rullalla vaan vaatii lankatelineen, jolta lanka voi nousta ylöspäin. Huomasin, että painavan rullan voi laittaa pöydälle ompelukoneen taakse, kiertää langan koneen päällä olevan lankatelineen kautta ja sen jälkeen langoittaa normaalisti. Hyvin toimii!
  • Langankireyden säädöissä oli mentävä sellaisiin lukemiin, mitä en ole ennen uskaltanut edes kokeilla. Lanka kuitenkin kesti hyvin ja siistiä saumaa alkoi tulla alun sykkyröiden jälkeen.

Viimeksi valmistuneisiin noin kymmeneen kahlepariin olen ommellut vahvikkeet kovimmille joutuviin kohtiin tällä teollisuuslangalla. Vaikka edellinenkin lanka oli kyllin hyvää, on aina mukavaa voida tehdä asiat paremmin.

Tällä siis mennään jatkossa! Koska teollisuuslangan värivalikoimat ovat hyvin rajalliset, niin kirjaviin kahleisiin teen vahvikkeet yhä tavallisella ompelulangalla.

Valmit kahleet käytetystä turvavyöstä ja rinkan hihnoista.

Valmit kahleet käytetystä turvavyöstä ja rinkan hihnoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>