Vaateketjut BDSM-kuvastosta ammentamassa

Ruutukaappaus: KappAhlin 50 Shades of Grey -mallison sivut

(Ruutukaappaus: KappAhlin 50 Shades of Grey -mallison sivut.)

Ajattelin, että BDSM ei pääse tästä enää enempää valtavirtaan, kun vaateliikeketju KappAhl mainosti raitiovaunujen ovissa 50 Shades of Grey -kirjasarjan innoittamaa alusvaatemallistoa. Mallistossa on “elegantteja, tyylikkäitä ja aistikkaita ja juuri Christian Greyn maun mukaisia” alusvaatteita, joiden joukosta löytyy yllättävästi myös pitsinaamio.

50sog-kappahl-naamio

(Ruutukaappaus: KappAhlin 50 Shades of Grey -naamio.)

Väärässä olin, sillä vielä päästin syvemmälle valtavirtaan: nyt myös Lindexillä on vastaava vaatesarja, vaikkakin ilman BDSM-hittikirjan nimeä. Värit ja mallit ovat hyvin samankaltaiset. Koska KappAhlilla on naamionsa, niin Lindexinkin on pitänyt keksiä jotain: rintaliivien ja alushousjen joukosta löytyy höyhenhuiska.

Askel naamioista ja huiskoista pörrökäsirautoihin olisi pienenpieni.

Ruutukaappaus: Lindexin Simply Seductive -mallisto (24.11.2013)

(Ruutukaappaus: Lindexin Simply Seductive -mallisto)

KappAhlin 50 Shades of Grey -malliston mainosviestinnässä on kokonaan häivytetty BDSM-teema ja kirjojen pornografisuus, vaikka ne ovat suurimpana syynä kirjojen menestykseen ja niiden siivellä näitä alusvaatteitakin pyritään myymään.

Vaateliikkeen Life & style -lehdessä nro 4/2013 julkaisema artikkeli käyttää ilmaisuja kuten “intohimoinen rakkaustarina” ja “aito Fifty Shades of Grey -tunnelma”, mutta jättää sitomiset ja piiskaamiset kohderyhmän mielikuvituksen varaan. Myös “sisäinen jumalatar” jätetään mainitsematta, mistä olin huojentunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>