Kauhu, videopelit ja BDSM

horror-bdsm_02_siam

Kun joululahjoiksi tilatut kahleet ja muut välineet oli ommeltu, joululomalla oli aikaa pelata myös konsolipelejä.

PS3:n pelissä Silent Hill: Homecoming tuli vastaan ihmistä muistuttava hirviö, jossa ei oikein mikään ollut kohdillaan. Hirviö kohtasi loppunsa ja lähempää tarkasteltuna se muodostui kahdesta yhteen sulautuneesta vartalosta, jotka ovat lisäksi sidottu remmeillä. Kuvatuksen design oli ottanut vahvasti vaikutteita fetissikuvastosta remmeineen ja ballet-kenkineen.

horror-bdsm_10-siam

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun kauhu lainaa BDSM- ja fetissikuvastosta. Tunnetuin esimerkki yhdistelmästä lienee Hellraiserin cenobitet, joiden asut ovat kiiltävää nahkaa. Niillä tosin taitaakin olla jotain seksuaalista twistiä kidutuksissaan.

horror-bdsm_03_cenobytes

Luultavasti eri alakulttuurien välillä käydään myös vuoropuhelua: kauhu lainaa fetissikuvastolta, fetissikuvasto ottaa vaikutteita kauhukuvastosta.

BDSM- ja fetissilainat kauhuelokuvissa herättävät kysymyksiä. Kokevatko pelien ja elokuvien tekijät bondage- ja fetissiteemat niin häiritsevinä, että toivovat niiden avulla saavansa lisäkerroksia teostensa pelottavuuteen? Kuinka lopputuloksen kokevat ne, joiden omaan arkeen ja seksielämään kuuluu nahka ja remmit?

Ehkä erilaiset kauhukuvat väistämättä osuvat erilaisille ihmisille eri tavoilla. Toisille hirveintä on esimerkiksi hukkumisen uhka elokuvassa, toisille taas Silent Hillin ja Hellraiserin väkivallan ja seksuaalisuuden yhdistelmät.

Yksi toistuvasti kauhu- ja toimintapeleissä hämmentävä yhdistelmä on paljaan pinnan ja kauhun yhdistelmä. Silent Hillin sairaanhoitajahirviöiden kohdalla en osaa tulkita, haluaako peli pelaajan pelkäävän vai kiihottuvan.

horror-bdsm_04_nurse

Kamoon, pelintekijät, rohkeasti nyt! Kyllä te voitte tehdä naishahmon, joka on yksinomaan pelottava. Ei niiden ole aina oltava myös hottiksia.

Tämä kuvio toistuu pelimaailmassa lähes pakonomaisesti. Jos hahmo on naispuolinen, niin sen on oltava myös seksikäs ja seksikkäällä tarkoitetaan tässä yhteydessä paljasta pintaa ja järjettömiä asuja. Tässä pari esimerkkiä.

horror-bdsm_07_arkham-city Batman: Arkham City

horror-bdsm_06_shahdee-kaileena Prince of Persia: Warrior Within

horror-bdsm_09_soulcalibur Soul Calibur V

Esimerkkejä olisi loputtomasti, mutta jätetään tällä kertaa tähän. Pelien naishahmojen järjettömästä designistä on kirjoitettu laajalti, kuten tässä erinomaisessa blogitekstissä: Clothes I’m forced to wear in the majority of MMORPGS.

Tällaiset joululomamietteet tällä kertaa. Lopuksi vielä ihan kiinnostava videokatsaus BDSM-teemoja sivuaviin peleihin:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>