FAQ

Mistä Tarrata sai alkunsa?

Alkuperäinen ajatus tarrakahleista oli lahjaidea, joka syntyi edesmenneellä Vallilan kirpputorilla. Ne ommeltiin ystävän luona, kun omaa konetta ei ollut. Toisen kanssa oli hyvä pohtia ratkaisuja ja sovitella lakanakankaasta tehtyä mallikappaletta. Ensimmäinen kahlepari oli tehty mustasta kangasvyöstä, mustalla keskihihnalla.

12-09-10_T59_musta-musta_01_w900

Ideasta tuli monelta suunnalta palautetta, että nämä voisivat kiinnostaa muitakin. Ideassa kahleiden ompelusta kierrätysmateriaaleista yhdistyi monta tekijälle läheistä ajatusta: kierrätys- ja upcycle-ajattelu, seksimyönteisyys ja ompeluharrastus. Alkoi materiaalien hankinta, värien yhdistely ja kahleiden ompelu.

Kahle kahleelta malli hioutui ja kymmenenteen pariin mennessä ne olivat saavuttaneet nykyisen mallinsa. Kahleet ommellaan sopivasti kellarityöhuoneessa ja materiaaleja keräillään jatkuvasti kirppiksiltä, roskiksista, maasta ja kavereilta.

Myöhemmin kahleiden lisäksi valikoimaan tulivat sänky- ja ovikiinnikkeet, kaulapannat sekä strap-on -valjaat.

Kaikki sivuilla on saman tekijän kädenjälkeä: tuotteet, valokuvaus ja verkkosivut.

Kuinka pitävä tarrakiinnitys on?

Kahleiden kiinnitysmekanismina on tarranauha, joka riittävän suurina pintoina takaa erittäin pitävän kiinnityksen. Tarrata-kahleet kiinnittyvät leveällä tarranauhalla ja ovat takuulla riittävän vahvoja pitämään raajat aloillaan.

Jokainen ommeltu pari testataan roikottamalla niissä 65-kiloisen ompelijan koko painoa ja tarkistamalla, että kiinnitys ei hievahdakaan. Jos näin käy, kahlepari ei pääse myyntiin.

Vaikka kahleet kestävät väliaikaisesti niiden varassa roikkumista, niitä ei ole tarkoitettu riiputtamiseen.

Saako kahleet itse irti?

Jos niihin ylettää toisella kädellä tai hampailla, niin kyllä, tarran saa avattua. Eri asia on, että onko sidottava kiinnitetty niin, että hän ylettää tarroihin, tai onko hänelle annettu lupaa itsensä vapauttamiseen.

Mistä materiaalit ovat peräisin?

Hyvin monista paikoista. Materiaalien lähde, sikäli kuin sen muistan, lukee kunkin tuotteen kuvauksessa.

Suuri osa on ostettu kirpputoreilta, jotkin on löydetty maasta, osa poimittu roskiksista tai jätelavoilta, osa saatu kavereilta. Tästä syystä en aina voi tietää tarkkoja materiaalikoostumuksia.

Kaikki materiaalit on pesty ja lajiteltu ennen jalostamista bondage-välineiksi.

Kuka näitä tekee?

Helsingissä asuva 31-vuotias mediatyöntekijä, opettaja ja harrastajaompelija.

Onko metalliosissa nikkeliä?

Metallirenkaissa on todennäköisesti nikkeliä. Renkaat jäävät kahleen ulkopuolelle ja ihoa vasten tulee vyö ja pehmeää puolta tarranauhasta. Joissakin vöissä on metallivahvikkeisia reikiä (kuten violetissa kahleessa T#06). Niissä metalli tulee vasten ihoa enkä osaa sanoa metallin tarkempaa koostumusta.

Sängyssäni ei ole päätyjä, mitä voin tehdä?

Vaikka mitä. Jo ranteisiin kiinnitetty kahvahihna antaa laajat mahdollisuudet toisen hallintaan.

Vuoteeseen voi myös kiinnittää sänkykiinnikeet, joilla vuoteeseen saa tukevia kiinnityskohtia.

Tunnen sut, joka näitä tekee. En kehtaa tilata.

Jos lujasti ujostuttaa, niin tilaa jonkun kautta, jota en tunne.

Voitko tehdä kahleet toimittamastani vyöstä?

Luultavasti, mutta riippuu materiaaleista! Katso lisätiedot Tilaustyöt-sivulta.

Mistä sivun alareunan sitaatit ovat?

Osan olen poiminut kuuntelemistani Dan Savagen podcasteista (oon fani), osan lukemistani kirjoista ja loput sieltä täältä pitkin internetiä. Koko sitaattikokoelma on luettavissa täältä.

Jäikö jotakin kysyttävää?

Lähetä kysymyksesi, niin vastaan!